onsdag den 20. oktober 2010

Besøg på Nordsjællands Legetøjs Museum, Kvistgård

Nu er det endelig efterårsferie og jeg har sammen med mine børn været 4 dage på Sjælland. Strøgtur i København og i Roskilde, gudstjeneste i Roskilde Domkirke, besøg hos gode venner og så et rigtig dejligt besøg på Nordsjællands Legetøjs Museum i Kvistgård.
Her har Hilda Svane et lille og hyggeligt museum med masser af legetøj og en hel masse påklædningsdukker. Der er også en rhododendronhave, en ”troldesti”(oplevelsessti på ca. 1 km. for mindre børn og barnlige sjæle), samt i søen neden for museet er der H. C. Andersen- inspirerede figurer.
Jeg koncentrerede mig om påklædningsdukkerne og lidt af legetøjssamlingen. Det var en ren fornøjelse at kigge de mange mapper igennem og se påklædningsdukker og påklædningsdukkeark, som jeg ikke har set før. Jeg fik taget en masse fotos til brug for min ønskeseddel.
Hilda Svane viste mig nogle meget fine og gamle påklædningsdukker, som hun lige havde købt til museet af Inger Andersen, Esbjerg. Den ene var en smuk dame fra 1895 og det andet var et sæt af flere hjemmetegnede personer med inspiration fra Vestindien. Begge sæt var meget, meget smukke.
Jeg og mine børn (som vist kedede sig bravt) fik en dejlig, varm modtagelse og jeg kan klart anbefale stedet til alle der interesserer sig for legetøj og især påklædningsdukker. Og ikke mindst fordi Hilda Svane får éen til at føle sig hjemme med hjemmebagte boller og muffins og en god snak.

Kærlig hilsen
Margit

Ingen kommentarer: