mandag den 8. november 2010

Gode danske hjemmesider om påklædningsdukker

Jeg vil gerne fortælle lidt om nogle af de mange danske hjemmesider om påklædningsdukker, der findes på nettet. Nogle har meget tekst om påklædningsdukker, andre har rigtig mange gode billedeksempler. Her er tre forskellige hjemmeside:

Ingrid Molzen har denne rigtig gode side www.molzen.dk/paperdolls/index.html, med et indeks med nogle af tegnerne og emneopdelt. Blandt andet kongelige, ugebladsdukker, baby med nurser m.v. Af tegnere kan nævnes Dorte (Kortzau), Christel, Vinding, Justina m.fl.
Ingrid viser også mange billeder og det er jo dejligt og så har hun ind i mellem en historie med om hendes historie med en specifik dukke.
Katten tegnet af Axe er fra Ingrids side.

Samtidig står Ingrid for en interessegruppe Paperdolls på http://www.groupcare.dk/ - her mødes vi med gode tips og oplysninger. Her kan man også få kontakt (også direkte) til andre samlere og udveksle erfaringer, købe/bytte/sælge påklædningsdukker m.m. Det er et rigtig godt sted at holde sig orienteret.

En anden god side, lavet af Lise Rasmussen, er http://www.mosterlise.dk/. Her er rigtig mange billedeksempler og det er rigtig fint lavet. Lise samler også på andet end påklædningsdukker bl.a. glansbilleder og dukker.

Lise lave ofte en temaside. Ligenu har hun en om små kort med udskårne dukker til at lægge små stofstykker ind i og den er ganske interessant.

En sidste og spændende hjemmeside i denne omgang http://www.123hjemmeside.dk/Lonas-nostalgi/. Jeg kender ikke ejeren, men her er rigtig mange flotte billeder.
Der bliver vist eksempler fra Lonas samling, men også på noget hun selv har tegnet. Og det er ikke ringe!

Lonas nostalgi dækker også mange andre samlerinteresser, men det kan jo også være sjovt at se.

Lona viser en del ark af Axe bl.a. dette:

Det var alt for denne gang.

Kærlig hilsen
Margit

Ingen kommentarer: