torsdag den 15. april 2010

Påklædningsdukke-Træf på Fanø 10. april 2010

I lang tid har jeg ikke skrevet noget på min blog; jeg vil fremover prøve at få mindst et indlæg på om måneden.

I starten af april var jeg til træf på Fanø. De tidligere år har træffet været afholdt i Esbjerg med stor succes og mange deltagere fra hele Danmark. I år foregik det så på Fanø og Gitte Reinholdt stod for arrangementet.
Jeg tog afsted samme med Kirsten Christensen - en køretur fra Rønde på knap 2 timer uden pause. Vi ankom i god til til Fanø-færgen og ventede på bussen som skulle køre os til Victorias Palace i Nordby. Bussen kommer og ud stiger Gitte med flag og to smukke piger i Fanødragter. Sikke en velkomst som man kun kunne blive glad for. Alle fik et knus af Gitte og så afsted. På færgen kom turistchefen fra Esbjerg og fortalte lidt om Fanø og naturen.
Da vi kom i land stod turistchefen fra Esbjerg af og turistchefen for Fanø steg om bord og vi fik en tur til Rindby og en køretur ned på stranden tilbage til Nordby og Victorias Palace. Dejligt at der også var tid til det.
I Victorias Palace blev vi mødt med dækkede kaffeborde og hyggesnak blandt ligesindede samlerkollegaer.
Efter en times tid med hyggeligt samvær kørte vi ind til "Strien" som nok er Fanøs forsamlingshus. Her skulle resten af dagen foregå. Vi startede med en meget lækker frokost - og jeg blev dejligt mæt uden at være forspist. Der kom Fanø-dansere og en harmonikaspiller, som underholdt med nogle lokale danse og sange. Meget hyggeligt. Dernæst var der åbning af træffet, hvor Fanøs viceborgmester kom og klippede den røde snor over.
Herefter kunne den "rigtige" del af træffet indledes - køb, salg og eventuelt bytte af påklædningsdukker. Der var en dejlig ro over træffet og umiddelbart er mit indtryk at alle havde det hyggeligt.

Jeg var taget afsted med ca. 2.000,- kr. til indkøb af "nye" påklædningsdukker til samlingen og med en ønskeseddel. Jeg kiggede hovedsageligt efter påklædningsdukker tegnet af Iben Clante, Dorte Kortzau, Evalise Agathon og Henny Iversen. Og selvom jeg kun brugte halvdelen af mit budget (til stor glæde for min husbond) , kom jeg hjem med rigtig mange fine påklædningsdukker - også nogle stykker af Iben Clante, som jeg ikke havde set før.
I mit næste indlæg vil jeg vise nogle af dem.

Hilsen Margit

Ingen kommentarer: