tirsdag den 30. september 2008

Hvorfor startede jeg med at samle?

Jeg har siden, jeg var en lille pige, altid været glad for at lege med og tegne til påklædningsdukker. Jeg har nok været meget lidt tidstypisk for min generation. Jeg kender ikke mange på min alder, som samler på påklædningsdukker. Det sker dog oftere og oftere, at jeg møder
jævnaldrende til PD-træf m.m.
Jeg ved ikke helt, hvornår min interesse startede. Men da jeg opdagede, at min mor var begyndt at forære mine gamle påklædningsdukker væk til diverse piger, som kom på besøg - ja – så blev de godt nok pakket langt væk. Jeg var rasende.
Da jeg som knapt 18-årig flyttede hjemmefra, så flyttede påklædningsdukkerne med. De var pakket langt væk og de var ikke fremme i mange år.
Indtil jeg nåede en vis alder (tæt på de 30) købte jeg påklædningsdukker i det skjulte. Jeg var genert over min interesse og gemte med den. Det, der nok satte rigtig gang i min samling, var bl.a.: jeg boede på indre Nørrebro, hvor der er rigtig mange antikvitetsbutikker, marskendisere m.fl. og mange af disse solgte i hvert fald dengang påklædningsdukker; jeg blev gravid og fødte en pige og sidst men ikke mindst vigtig: min kæreste synes, det var en OK interesse.
Jeg møder dog ind i mellem nogle hævede øjenbryn, når jeg fortæller, hvad jeg samler på. Men som jeg ofte siger:


”Der er ikke forskel på om du samler på Tekno-biler, frimærker, musik, Hjorth-keramik eller påklædningsdukker!”

Hilsen Margit

5 kommentarer:

Henrik Clausen sagde ...

Det lyder spændende. men ikke noget for drenge
Henrik

Anonym sagde ...

Ha! Det ved jeg selvfølgelig også noget om:
Christel

Anonym sagde ...

Nå ja, det er da mange gange bedre end det rod jeg tilsyneladende samler på... Ikke sådan aktivt på den måde - det ender bare på mystisk vis med at være der. Nogle gange mere (til hverdag) nogle gange mindre (når vi får gæster) ;)

Anonym sagde ...

Er det ikke noget for din blog? ;)

http://librariandressup.com/index.htm

Birgits blog sagde ...

Tillykke Margit - rigtig godt gået, og meget flot blog